Blog

Blog

06 Jul, 2021
קניית בית היא עיסקה משמעותית, ואצל רבים זו העיסקה הגדולה ביותר והמשמעותית ביותר בחיים עם השלכות כלכליות מרחיקות לכת. בעיסקה כזו לא מספיק שחסכנו סכום כסף ואנחנו רוצים לקחת הלוואה, מצאנו בית ויהיה בסדר. חשוב להכיר את המורכבות, להיות מודעים לעזרה המקצועית שאפשר לקבל, וגם אם לא בוחרים לקבל אותה חשוב לדעת שהיא קיימת ובמה זה כרוך, מה זה יכול לחסוך ואיפה זה יכול להיות הצלה.
06 Jul, 2021
חשוב לערוך יפוי כוח מתמשך, כדי שאם חלילה ניקלע למצב של חוסר יכולת לטפל בעצמנו יטפלו בנו אנשים שאנחנו מינינו ונתנו להם הנחיות ואבני דרך, ללא צורך בפיקוח, שאפשר לחוות אותו כמעיק וביורוקרטי, מצד המחלקה לפיקוח על אפוטרופוסים במשרד המשפטים. כיום רובנו כבר מכירים טוב יותר את התיקון לחוק הכשרות והאפוטרופסות, שמאפשר לכל אדם בגיר למנות מיופי כוח שיטפלו בו, לפי רצונו והוראותיו, אם וכאשר יהפוך חלילה ללא כשיר ולא יהיה מסוגל לטפל בענייניו האישים, הרפואיים והרכושיים. חשוב לחזור ולהזכיר נושא זה, כדי לעודד את ביצועה הפעולה, בשל יתרונותיה הבולטים בתכנון העתיד, במיוחד, אך לא רק, בגיל השלישי. אפשר למנות מיופי כוח בשלושה תחומים – אישי, רפואי ורכושי – אך לא חייבים למנות בכולם, ואפשר להסתפק במינוי רק בחלק מהם. יפוי כוח בכל התחומים חייב להתבצע בפני עורך דין שעבר הסמכה וקיבל רישיון מיוחד לכך. אפשר לתת יפוי כוח רפואי בלבד, ובמקרה כזה הדבר ניתן לביצוע גם בפני רופא, עובד סוציאלי ופסיכולוג, לא בהכרח עורך דין. יפוי הכוח נקרא מתמשך משום שבניגוד ליפוי כוח רגיל, אפילו יפוי כוח נוטריוני, שמאבדים את תוקפם בכניסה לאי כשירות, יפוי הכוח המתמשך מבטא את רצונותיו ושאיפותיו של אדם, כפי שרצה, בעת שכבר אינו כשיר, ודווקא אז יפוי הכוח נכנס לתוקף ואפשר לפעול מכוחו. מיופי הכוח צריכים להסכים לקבל את המינוי ולחתום על הטופס יחד ולצד הממנה. אפשר למנות מיופי כוח שיפעלו יחד, ולהגידר את סמכויותיהם יחד או לחוד. ואפשר למנות מיופי כוח ולהגדיר מי מחליף את מי. כך אפשר לבנות "תכנית" עתידית נכונה, עם חלופות ואפשרויות המשלבות את בני המשפחה התומכת.
06 Jul, 2021
הקמת חברה (של יחיד) לצורך ביצוע פעילות עסקית היא עניין משפטי פשוט יחסית, ואנשי המקצוע המלווים החשובים הם רואה חשבון ועורך דין. חשוב להיערך מבחינת תכנית עסקית, מימון, ניירת מתאימה לפתיחת החברה וחשבון הבנק . בפתיחת חברה עם שותפים נדרשת חשיבה יותר מעמיקה על יחסי השותפות, חלוקת התפקידים, אופן קבלת ההחלטות, ושינויים שעשויים לקרות בעתיד, ואיך מכינים תשתית נכונה לכל מה שעשוי לקרות בעתיד. חשו לשים לב לפרטים החל בסוגי המניות, מה המניות מקנות, ומה קורה כאשר שותף רוצה למכור את מניותיו. לא פחות חשוב לחשוב על השקעות בעתיד, יציבות כלכלית וחלוקת רווחים. לצורך כל אלו קיים לא רק תקנון החברה אלא גם הסכם מייסדים בין השותפים , שמסדיר את היחסים ביניהם. חשוב לחשוב על הפרטים ולעבד את אופן הניהול הרצוי וקבלת ההחלטות. איך יגויסו עובדים, איך ינוהל העסק, איך יסגרו עסקאות, מה מדיניות ההשקעות והלוואות, איך נוהגים בהעמדת בטחונות ועוד. תכנון מדויק ככל האפשר ונכון מונע קשיים ועימותים בעתיד.
Share by: